28 de febrer 2012

Embolicar als nadons per donar seguretat



Vull començar aquesta entrada dedicant-la a una persona que em va fer sentir molt malament després que jo emboliqués a la meva petita al dia següent d'haver nascut, no per dir res dolent d'ella sinó simplement perquè ho llegeixi i per a que vegi que no té res de dolent sinó tot lo contrari. Estant embarassada m'havia informat sobre el tema i havia llegit que funcionava molt bé per calmar el nadó, sobretot durant els tres primers mesos de vida, ja que facilita molt la transició de l'úter matern al món exterior. Us deixo alguns enllaços que expliquen el per què d'envolicar-los d'aquesta manera:

Quiero empezar esta entrada dedicándosela a una persona que me hizo sentir fatal después de que yo envolviera a mi pequeña al día siguiente de haber nacido, no para decir nada malo de ella sino simplemente para que lo lea y para que vea que no tiene nada de malo sino todo lo contrario. Estando embarazada me había informado sobre el tema y había leído que funcionaba muy bien para calmar al bebé, sobretodo durante los tres primeros meses de vida, ya que facilita mucho la transición del útero materno al mundo exterior. Os dejo algunos enlaces que explican el por qué de envolverlos de esta manera.

    He trobat un text de Todo bebé que diu:

    "Envolver al bebé para su siesta semeja la postura de "Shavasan" (postura de muerto). Esta postura consolida la energía del bebé, calma y fortalece los nervios, le da una sensación de seguridad y prepara el aura para que pueda dormir profundamente. Esta postura le recuerda cuando estaba en el vientre, porque cada vez que se mueve no siente un vacío, sino se mueve contra la tela y esto le da seguridad."

    Podeu utilitzar un llençol (o una tela lleugera), comprar un "arrullo" o fer un vosaltres mateixes com el que ha fet Yolanda i ens ha deixat el tutorial al seu blog, Pandielleando. Gràcies Yolanda!

    Podéis utilizar una sábana (o una tela que sea ligera), comprar un arrullo o hacer uno vosotras mismas como el que ha hecho Yolanda y nos ha dejado el tutorial en su blog, Pandielleando. Gracias Yolanda!

    Fins i tot hi ha un llibre que es diu "Baby-gami" d'Andrea Sarvady que utilitza tècniques de papiroflèxia per envolicar al nadó. La primera part del llibre ensenya els estils per als nens nounats, i la segona part ensenya els estils per als nadons més grans. 

    Hasta hay un libro que se llama "Baby-gami" de Andrea Sarvady que utiliza técnicas de papiroflexia para envolver al bebé- La primera parte del libro enseña los estilos para recién nacidos, y la segunda parte enseña los estilos para los bebés más grandes.


    3 comentaris:

    1. Quan vaig veure el video del pediatra Harvey Karp vaig al·lucinar en veure el canvi d'expressió dels nens en ser embolicats i després en comprovar-ho personalment amb el meu fill, com passava a un estat de tranquil·litat absoluta. Aquesta entrada està molt i molt bé. Gràcies

      ResponElimina
    2. cuando mis hijos nacieron no estaba tan bien informada! si supiera de los arrulos creo q me ahorraria muchos llantos desnecesarios!

      ResponElimina
    3. La Pantigana, gràcies a tu per la info :)

      ResponElimina